Катастрофа МАУ в Ірані: пілот не подавав сигнал тривоги

 

Пілот літака МАУ, що розбився 8 січня біля Тегеранa, від початку польоту не мав зв’язку з авіавежею, й не подавав сигналу тривоги.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив голова іранської організації цивільної авіації Алі Абедзадех у коментарі іранським ЗМІ, передає “Європейська правда”.

Іранський посадовець зауважив, що літак вилетів із годинною затримкою.

“Я не знаю про причину затримки (вильоту. – Н.); причина аварії незрозуміла і не може бути оголошена до моменту аналізу інформації з чорної скриньки літака”, – цитує його державна агентство IRNA.

Він водночас повідомив, що літак “не подавав сигналу біди”.

“У нас немає інформації про жодні несправності, і пілот не контактував із баштою диспетчерів””, – зауважив Абедзадех, якого цитує близька до уряду агенція Mehr.

На запитання, чи може катастрофа бути наслідком терористичного акту, посадовець відповідати відмовився.

“Жодного коментаря щодо терористичної атаки не можна робити, поки не буде проведене дослідження чорної скриньки”, – сказав він.

Чиновник додав, що ще не визначено, якій країні буде передана чорна скринька літака, проте Іран не передаватиме її виробникові лайнера – американській компанії Boeing.

Читайте також:
Катастрофа МАУ в Ірані: опубліковано список усіх загиблих. ІМЕНА УКРАЇНЦІВ, ФОТО

Як писала “Новинарня“, у Тегерані вранці 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені імама Хомейні пасажирський “Боїнг-737” авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік летовища. Усі люди на борту літака загинули в аварії.

Наразі невідомо, чи пов’язаний інцидент з протистоянням Ірану та США.

Влада Ірану вважає причиною катастрофи українського літака Boeing 737-800 технічну несправність, що спричинила пожежу в моторному відсіку лайнера. Тамтешні чиновники відкидають версію про те, що літак могли збити.

8 січня Рада національної безпеки та оборони України, за дорученням президента Володимира Зеленського створила оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані. Зеленський оголосив, що повертається з відпочинку в Омані до України.

Читайте також:
Офіс генпрокурора почав розслідування катастрофи літака МАУ: “за повідомленнями у ЗМІ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна