Доба ООС: два воїни загинули, один важко поранений

 

За добу 5 січня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) ворог вчинив три обстріли:
поруч із Водяним – з міномета калібру 82 мм – 8 мін;
неподалік населеного пункту Павлопіль – з великокаліберних кулеметів;
біля Гнутового – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Один обстріл зі снайперської гвинтівки зафіксовано поблизу Кримського, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок).

Вчора, 5 січня, у результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Окрім цього, в районі населеного пункту Хутір Вільний (біля Золотого-4), внаслідок наїзду на невідомий вибуховий пристрій (ймовірно протитанкова міна ТМ-62) стався підрив військового вантажного автомобіля ГАЗ-66, який здійснював заходи з логістичного забезпечення. Один військовослужбовець загинув на місці, ще один отримав тяжкі поранення.

Як інформувала “Новинарня“, ім’я загиблого 5 січня внаслідок підриву уже відоме. Це 48-річний Сергій Дичек із Волочиська Хмельницької області, який служив у 130-му окремому розвідувальному батальйоні.

З початку доби 6 січня, станом на 7:00, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. З початку доби втрат з нашого боку немає, зазначили у штабі.

Читайте також:
У черзі в Україну на КПВВ в Горлівці померла пенсіонерка, яка “обирала” “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна