Резонансне вбивство в Каховці: ДБР розслідує можливу причетність поліцейського

 

ДБР розпочало розслідування щодо працівника одного з відділів ГУ Нацполіції в Херсонській області, який може бути причетним до вбивства 26-річного місцевого мешканця.

Про це 5 січня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

“Подія трапилась близько 6-ї години ранку 1 січня. В результаті конфлікту один із його учасників (колишній працівник міліції) здійснив кілька пострілів у свого опонента. Від отриманих поранень потерпілий через два дні помер в лікарні. За інформацією місцевих мешканців, до завдання тілесних ушкоджень та вбивства потерпілого може бути причетний працівник поліції, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві”, – йдеться в повідомленні ДБР.

Досудове розслідування почате за фактом можливого перевищення правоохоронцем влади або службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Слідчі ДБР проводять комплекс заходів щодо встановлення об’єктивних обставин події. Зокрема, буде надана правова оцінка видачі підозрюваному у вбивстві дозволу на використання зброї.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вранці 1 січня в місті Каховка Херсонської області 29-річний чоловік здійснив кілька пострілів із карабіна в живіт іншому 26-річному місцевому мешканцю. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.
3 січня в Каховському суді відбулося засідання з обрання затриманому міри запобіжного заходу. Суддя підтримав клопотання слідчого та постановив заарештувати підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

Заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький зазначив, що у зв’язку зі смертю потерпілого злочин був перекваліфікований на ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (“умисне вбивство”).

Подія набула резонансу, у зв’язку з чим було прийнято рішення про проведення досудового розслідування слідчим управлінням, передає “Укрінформ“.

У ході першочергових слідчих дій встановлено, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції.

Побоюючись, що цей факт може вплинути на розслідування, 4 січня мешканці Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції й вимагали від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали димовими шашками й піротехнікою.

Щодо поліцейського призначене проведення службового розслідування, його відсторонено від виконання службових обов’язків, а державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст.365 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У ДБР заявили про завершення розслідування вбивства п’ятирічного Кирила Тлявова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна