На Київщині затримали чоловіка, який намагався продати запчастини до винищувача Су-25

 

 

В місті Узин на Київщині затриманий чоловік, який намагався збути товари військового призначення, зокрема, комплектуючі до винищувача Су-25.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на управління СБУ в Києві та Київській області.

“При спробі збуту партії товарів військового призначення (комплектуючих до винищувача СУ-25) викрили жителя міста Узин. Під час обшуків в орендованому зловмисником приміщенні вилучено запасні частини до військової техніки на більш ніж 1 мільйон доларів, викрадених з військових частин”, – ідеться в повідомленні.

За часів СРСР на аеродромному комплексі в Узині базувалася дальня авіація, цей комплекс за своїм технічним обладнанням і стратегічним розміщенням був одним із найкращих в Союзі.

Станом на 1992 рік на Узинській авіабазі дислокувалися два формування 106-ї важкої авіаційної дивізії: 1006-й важкий бомбардувальний авіаційний полк та 409-й заправочний авіаполк.

Нині аеродром стоїть закинутий, а більшу частину його обладнання розікрали, зокрема й колишні працівники авіабази.

Читайте також:
На Львівщині з військової частини викрали надану США оптику на 4,5 мільйона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна