У США опублікували повні версії документів щодо затримки допомоги Україні

 

Лідер демократичної меншості Сенату Сполучених Штатів Чак Шумер вважає, що оприлюднені на сайті Just Security документи дають усі підстави вимагати повноцінного судового процесу в Сенаті щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на NBC News.

Шумер заявив, що оприлюднені на Just Security невідредаговані електронні листи, які стосуються рішення президента Трампа затримати військову допомогу Україні, – це нищівний удар по вимогах сенатора Макконнелла провести судовий розгляд без документів і свідків.

“Ці листи ще раз показують занепокоєння посадовців адміністрації щодо доречності та законності рішення президента про затримку допомоги Україні з вигодою для себе“, – заявив він.

Нове розслідування ґрунтується на аналізі невідредагованих версій документів.

Минулого місяця уряд за рішенням суду оприлюднив їх у сильно відредагованому вигляді (із затемненими фрагментами тексту).

Як писала “Новинарня“, у новорічну ніч Трамп критикував Меркель й Макрона за брак допомоги Україні.

Читайте також:

Джуліані готовий дати свідчення у справі про імпічмент Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна