Повітряні сили випробували над Говерлою дообладнаний Іл-76МД

 

У Карпатах, в районі Говерли, відбулися випробування Повітряними силами ЗСУ дообладнаного під вимоги ІСАО літака Іл-76МД. Одним із найскладніших пунктів програми перевірки було випробування системи запобігання зіткненням літака із земною поверхнею.

Про це 3 січня повідомило інформаційне агентство Міноборони “Армія інформ”.

“Відстань між горою та літаком – критично мала. Маневр потрібно здійснити за лічені секунди. Тож, окрім електроніки, велику роль під час таких польотів відіграє і професіоналізм екіпажу. За результатами перевірки всі системи літака працювали штатно без зауважень”, – розповів головний інженер авіації командування Повітряних сил ЗСУ генерал-майор Петро Скоренький.

Район Говерли для такого випробування обрали вперше. До 2014-го ці польоти відбувалися в Криму. Там умови ще складніші – різкий перехід від рівня моря до гірської місцевості. Хоча метеоумови в Карпатах більш мінливі та нестабільні.

Дообладнанням літака новітніми системами займався Миколаївський авіаремонтний завод. Після успішно проведених випробувань літак отримав усі необхідні документи, які дозволяють виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО. Враховуючи потреби в літаках Іл-76МД, які виконують завдання в інтересах держави, командування Повітряних сил і в подальшому планує їх удосконалювати новітніми системами, зазначено в повідомленні.

Читайте також:
Повітряні сили ЗСУ отримали другий модернізований МіГ-29 за тиждень

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна