На Донеччині поліція затримала колишнього бойовика “ДНР”

 

Поліція Донеччини затримала 39-річного уродженця Авдіївки, який в окупованому Донецьку був найманцем бандформування бойовиків “ДНР” “Оплот”.

Про це повідомили в Покровському відділі поліції Донецької області.

За словами бойовика, влітку 2014 року він піддався російській пропаганді, переїхав жити в Донецьк і вступив до бандформування “Оплот”. Будучи рядовим, чоловік зі зброєю в руках нібито лише чергував на блокпості, а також охороняв адмінбудівлі.
Через півроку, за словами чоловіка, він зрозумів, що ватажки незаконного збройного формування є звичайними злочинцями, тому покинув лави терористів і вів прихований спосіб життя.

Правоохоронці встановили, що весь цей час колишній бойовик жив в окупованому Донецьку і лише наприкінці грудня 2019 року повернувся до Авдіївки.

Правоохоронці відкрили проти бойовика кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань” Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Ексдепутата виправдали від звинувачень у сприянні “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна