У Тайвані в авіакатастрофі загинув начальник генштабу

 

У Тайвані впав військовий гелікоптер, серед восьми загиблих – начальник генштабу країни та деякі інші вищі офіцери.

Про це у четвер, 2 січня, повідомило агентство AP.

“Керівник тайванського генерального штабу генерал Шень Імінь загинув внаслідок падіння військового вертольота в горах поблизу столиці країни. Окрім нього загинули ще 7 людей, 5 – вижили”, – йдеться в повідомленні.

Інцидент трапився, коли гелікоптер військово-повітряних сил Тайваню UH-60M Blackhawk летів із Тайпея до міста Ілан. Вертоліт зник із радарів через 10 хвилин після вильоту з бази. Як виявилося, він здійснював екстрену вимушену посадку й розбився. Пошукова операція ускладнилася особливостями рельєфу.

Загиблий 63-річний тайванський генерал став начальником генштабу в липні минулого року. До того Шень Імінь був командувачем військово-повітряних сил Тайваню.

Трагедія сталася незадовго до президентських виборів у Тайвані, запланованих на 11 січня, передає BBC. На них чинна президентка Цай Інвень від Демократичної прогресивної партії (ДПП), яка виступає за жорсткий курс щодо Пекіна, сподівається переобратися на другий строк. Їй протистоїть Хань Гоюй із партії Гоміньдан, який виступає за тіснішу співпрацю з Пекіном.

Тайвань (офіційна назва – Республіка Китай) не підкоряється уряду КНР із 1949 року, коли острів став останнім бастіоном партії Гоміньдан, яка зазнала поразки у громадянській війні з комуністами в Китаї.
Пекін вважає острів бунтівною провінцією, яка колись об’єднається з Китаєм. Чинний лідер Китаю Сі Цзіньпін не виключає застосування сили, щоб втілити це.

Читайте також:
Президентом Тайваню вперше стала жінка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна