Середній розмір платіжки за комуналку зріс більш ніж удвічі

 

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год), на одного власника особового рахунку у листопаді 2019 року склали 2044,7 грн, що більш ніж у 2,2 рази більше, ніж у жовтні (938,9 грн).

Про це у четвер, 2 січня, повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на Державну службу статистики України.

За даними статистичного відомства, заборгованість населення по сплаті за житлово-комунальні послуги на кінець листопада 2019 року склала 60,1 млрд грн, що на 8,0 млрд грн більше, ніж місяцем раніше (52,1 млрд грн).

На кінець листопада 2019 року заборгованість населення по сплаті за поставки природного газу становила 26,2 млрд грн, за централізоване опалення і постачання гарячої води – 18,9 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 5,0 млрд грн., за централізоване постачання холодної води і водовідведення – 4,2 млрд грн, за вивезення побутових відходів – 0,8 млрд грн, за постачання електроенергії – 5,0 млрд грн

У листопаді 2019 року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 7,4 млрд грн (48,5% нарахованих за цей період сум), за постачання електричної енергії – 3,2 млрд грн (115,6%).

Як писала “Новинарня“, представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що Володимир Зеленський ніде напряму не обіцяв зниження тарифів на комунальні послуги для населення.

Читайте також:
14% українців витрачають на оплату компослуг більше половини доходу, – опитування

Мешканці трьох областей на Західній Україні переплачують за електроенергію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна