Пушилін “помилував” трьох із п’яти ясинуватських підлітків, яких у “ДНР” засудили за тероризм

 

Бойовики “ДНР” пообіцяли звільнити трьох “ясинуватських диверсантів” – місцевих підлітків, які були незаконно затримані російськими гібридними силами у 2016 році.

Про намір “помилувати” хлопців з Ясинуватої заявила так звана “уповноважена з прав людини в ДНР” Дар’я Морозова, інформує Радіо Свобода.

“Голова «ДНР» [Денис Пушилін] сьогодні своїм указом помилував трьох малолітніх диверсантів. Ми відпускаємо їх під відповідальність батьків”, – повідомила Морозова на брифінгу з цього приводу в Донецьку.

У  справі “ясинуватських диверсантів” фігурували семеро місцевих підлітків: Вадим Пазушко, Богдан Ковальчук, Денис Хмеленко, Ярослав Миронов, Максим Солодовніков, Арсеній Белавін і Денис Коваль.

Останнім двом, Белавіну і Ковалю, вдалося виїхати з території, підконтрольної бойовикам “ДНР”. Інших п’ятьох затримали, звинуватили у тероризмі й диверсійній діяльності та незаконно засудили на терміни від 10 до 15 років.

На момент затримання підліткам було від 15 до 17 років. Кого саме з підлітків “помилували”, бойовики “ДНР” не повідомляють. Проте, як вдалося з’ясувати “Радіо Свобода”, принаймні один із хлопців не просив помилувати його та заявив, що чекатиме наступного обміну. Його ім’я не називають з міркувань безпеки.

Читайте також:
Зеленський помилково вважає обмін 29 грудня “найбільшим в історії країни”

Військові на обміні: кого звільнили, хто залишився в полоні. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна