Мир, газ, нові безвізи і культура: Пристайко похизувався здобутками МЗС 2019 року

 

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів про досягнення міністерства за 2019 рік.

Про це глава МЗС написав у своєму Twitter.

“Ми працюємо, щоб українці були вдома, а не в російських чи окупаційних тюрмах. Ми відновили Нормандський формат на рівні лідерів. Перший і головний наразі результат досягнуто – 76 українців вчора повернулись з полону”, – зазначив Пристайко.

“Ми працюємо, щоб довести: Україна є надійним транзитером газу, а проєкти на кшталт #NordStream2 – політичними спробами нас обійти. Анбандлінг “Нафтогазу” та отримання компенсації від “Газпрому” – важливі перемоги на цьому напрямку. Перемоги, перш за все, заради нашої економіки. Ми працюємо, щоб український бізнес почував себе впевнено за кордоном, а наші партнери знали, що Україна – це місце, куди безпечно та вигідно інвестувати саме зараз. Економізація зовнішньої політики – наш принциповий пріоритетний напрям”, – повідомив міністр.

Пристайко розповів, що за рік Україна розширила або підписала угоди про безвізовий режим із 8 країнами: Еквадором, Колумбією, Маршалловими островами, Монголією, Аргентиною, Шри-Ланкою та Домінікою.

Також він похвалився і зміною пропускного режиму із Росією – винятково за біометричними паспортами.

Вадим Пристайко підкреслив, що цього року Україна влаштувала 400 культурних заходів за кордоном, а найголовнішим було проведення Року української культури в Австрії.

“І ключове. Ми рухаємося вперед заради миру, миру на наших умовах і миру в єдиній можливій неподільній Україні, межі якої визначені міжнародно визнаними кордонами. Миру заради наших громадян. Миру заради життя. Правда на нашому боці”, – наголосив він.

Читайте також:
Пристайко: з Росією – потепління і болісні компроміси, готується обмін всіх на всіх

Підсумки 2019 року від соціологів: ЗСУ, НАТО, Зеленський, оптимізм і трохи погіршення

Події року 2019 в Україні: топ-20. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна