“Тепер – арешти майданівців”. Як Портнов і Лукаш вітають звільнення “беркутів” на обмін

 

Представники влади часів президентства Віктора Януковича вітають звільнення та передачу на обмін “беркутівців”, які розстрілювали учасників Революції гідності, і закликають арештовувати майданівців.

Зокрема, відповідні дописи у своїх телеграм-каналах публікують колишня міністр юстиції, народна депутатка від Партії регіонів Олена Лукаш та заступник голови адміністрації президента Януковича, близький до нинішьної ОП Андрій Портнов.

“Величезна подяка всім причетним до звільнення беркутят. Летіть, вільні й сильні. Дай Бог вам сил і здоров’я. Справжнім чоловікам, що стали заручниками боягузливих і брехливих політиків.
Людям, чию «вину» так і не змогли ні придумати, ні обґрунтувати, ні довести за майже 6 років тварюки, які нажилися на смертях і грабежах”, – пише Лукаш, яка раніше свідчила в суді над “беркутівцями”.

Портнов закликає на цьому не зупинятися й “продовжити комплексну роботу з дегероїзації й деміфологізації злочинців, перетворених на героїв“.

“Робота непроста, але всі наші однодумці за пів року впоралися з цим настільки, наскільки це було можливо в сьогоднішніх умовах”, – зазначає ексзаступник голови адміністрації Януковича.

Більше того, Портнов закликає “негайно переходити до арештів” учасників Майдану.

“Життя диктує свій темп і швидкість. Сьогодні настав уже такий еволюційний період, коли звільнення з-під варти у справі Майдану співробітників Беркута вже недостатньо.
Час швидко переходити до арештів і розслідувань щодо другої половини. Дуже швидко, жорстко і з будь-якого епізоду, що є в архівах”, – пише Портнов.




“Сьогодні є шанс оперативно закінчити зі всім цим контингентом і забути, що таке було в історії країни. Наберіться волі, шановні правоохоронці та судді. Пора“, – додає колишній правник Януковича.

 

Раніше він також закликав співробітників Нацполіції “розчавити” активістів, які блокували Лук’янівське СІЗО, щоб завадити вивезенню звідти “беркутівців” на обмін.

Як інформувала “Новинарня“, 19 травня 2019 року колишній заступник глави адміністрації президента Януковича, юрист Андрій Портнов, який після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії, повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського і голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана.

За заявами Портнова відкрито вже десятки проваджень щодо дій попереднього президента Петра Порошенка та його оточення. Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.

Нагадаємо, головне управління СБУ в АР Крим з лютого 2018 року розслідувало справу щодо причетності Портнова до окупації Криму у 2014 році. Але через рік суд визнав це “недостовірною інформацію”.
У серпні 2019 року Портнов показав документи, які свідчать, що Служба безпеки України закрила кримінальну справу, в якій він звинувачувався у державній зраді.

Читайте також:
Портнов ходив у офіс Зеленського скаржитися на журналістів

Поліція за заявою Портнова відкрила провадження щодо журналістів “Радіо Свобода”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна