“Не ведіться на маніпуляції: цим обміном нас спеціально розділили”, – Мазур

 

Сергій Мазур
співзасновник руху “Суспільство майбутнього” (екс-“С14”)

(FB)

Нас спеціально розділили на тих, хто за обмін і тих, хто проти.

Хоча розділу ніякого немає. Людям, яким болить за Майдан, так само болить за полонених. Дехто з них зробив для підтримки і звільнення бранців багато. Прям дуже багато.

Розділення свідомо робилося і працівниками офісу президента, і російськими спецслужбами.

Одні – для того, щоб максимально звузити ситуацію до “за” і “проти”. Щоб зберегти свій новорічний піар. Щоб виставити тих, кому не байдуже на розстріли Небесної сотні, ворогами, об’єктами ненависті.

Інші – хотіли тупо розсварити і розділити всіх нас.

Найприкріше, що у всьому цьому активно беруть участь родичі полонених та експолонені. Їх можна зрозуміти. Їм теж болить. За своє. Але не можу зрозуміти, коли вони тих, хто їм так довго допомагав, виходив за їх волю і їх рідних, вважають зрадниками, тими, хто єдиний перешкоджає поверненню наших додому. Дехто навіть особливо не підбирає слів в образах.

Зрозумійте нарешті. Мова не просто про обмін убивць. Беркут можна було обмінювати. Але після вироку. Його немає і вже не буде. І це ніяка не ціна обміну. Це зрада.

Тепер у нас десятки справ знищені. У нас по розстрілу героїв не буде жодної справедливості. Заочного суду не буде. Небесну сотню не убили. Вона, виходить, просто померла. Крім нашої пам’яті, не лишилось нічого.

Наостанок – до родичів і експолонених. Не ведіться на маніпуляції. Не робіть дурниць. Нам всім болить. Скорішої вам зустрічі з рідними і друзями.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна