Уряд спростив надання громадянства іноземцям, які воювали на Донбасі

 

Кабінет міністрів спростив процедуру набуття громадянства для іноземних добровольців, які захищали Україну на Сході.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення ухвалили у п’ятницю, 27 грудня, на засіданні уряду, повідомив у Twitter прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“Ми затвердили механізм отримання ними посвідки на тимчасове проживання в Україні, яка є першим кроком для отримання громадянства”, – зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 червня 2019 року ухвалила закон про спрощене надання громадянства добровольцям-іноземцям. Документ має на меті врегулювати питання щодо визнання іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України, такими, що перебувають на території України на законних підставах. Він також передбачає впровадження спрощеного порядку надання таким особам громадянства або видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні на час участі у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Крім того, закон має захистити права та законні інтереси іноземців, які захищали територіальну цілісність України та є громадянами держави-агресора або інших держав, що не визнають територіальну цілісність України, у зв’язку з чим їх добровільне або примусове повернення до країни своєї громадянської належності порушуватиме їхні права.

Закон набув чинності 25 серпня 2019 року.

Читайте також:
Шпигунське сито: як в українському війську протидіють “кротам” із Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна