Курси лідерства “Повернись живим”: за рік навчили понад 200 офіцерів. Є і генерали

 

У 2019 році курси лідерства від Фонду “Повернись живим” пройшли 200 ротних у 7 підрозділах, 27 генералів та полковників.

Як повідомляє “Новинарня“, про це, в п’ятницю, 27 грудня, написав на сторінці у соцмережі Facebook засновник Фонду Віталій Дейнега.

“Цього разу ми змогли замахнутися на сакральне – на “совок” у головах офіцерів. У наступ ми пішли з двох боків, створюючи, так би мовити, sandwich effect. Взялися за офіцерів нижчої ланки (командирів рот) і вищої (кадровий резерв МО/ГШ/Сухопутки та інших)”, – пише Дейнега.

Програма для командирів рот включала у себе курси з лідерства та менеджменту, для генералів та полковників перелік предметів був значно ширшим, але концентрованим на одному: люди, відношення до них і мотивація через лідерство, а не примус.

“Не знаю, чи ви здивуєтесь, але в армійській освіті цього практично нема. В академіях вчать розбиратись БМД і танках, у кулеметах і гвинтівках, але не в людях. Це створює культуру – культуру, через яку найкращі і найбільш мотивовані люди з армії йдуть. Ми розуміємо, що за один удар “совок” не перемогти. Але за цей рік ми змогли навчити 200 ротних у 7 підрозділах, а також 27 генералів та полковників”, – резюмує волонтер.

Дейнега розповів, що програму було реалізовано за спонсорської підтримки очільника “Нафтогазу” Андрія Коболєва: сума його пожертв протягом року склала 3,5 млн грн.

Читайте також:
“Не наказує, а просить”: офіцерів ЗСУ почали навчати лідерству. РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна