“Споконвічні території РФ – це болота під Москвою”: мер Херсона відповів на претензії Путіна

 

Південь України, усупереч заявам президента РФ Володимира Путіна, завжди був і є українським в етнічному, географічному, ментальному і культурному аспектах

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне звернення ухвалила в четвер, 26 грудня, Херсонська міська рада з ініціативи мера Володимира Миколаєнка. 

Цитуємо херсонського мера:

“Багато хто каже, що не варто звертати уваги на його хвору геронтологічну фантазію, але я вважаю, що на такі заяви потрібно реагувати. Ми два десятиріччя закривали очі на те, що вони називали Крим російським, і дарма. Тому що збоченці тим і відрізняються від нормальних людей, що не тільки фантазують, а втілюють свої мрії в реальність. І їм все одно, що ці мрії обертаються кошмаром для всіх інших.

Мені здається, ми маємо нагадати Путіну і всім його прибічникам, що споконвічні російські території — це болота під Москвою. Все інше — це території, якими московити заволоділи завдячуючи власній тваринній жорстокості і підступності.

Порушуючи домовленості, нехтуючи обіцянками, використовуючи моменти слабкості сусідів, власноруч створюючи внутрішні кризи в сусідніх державах, вони зуміли побудувати велику імперію. Велику за розмірами, я маю на увазі.

Ця імперія стоїть на кістках. На кістках мільйонів людей, чиї життя не значили для московитів нічого. Це кістки і наших предків також. Життя людини, доля особистості і сьогодні в Росії дешевші за рубль. Саме тому, вони плекають ілюзію власної величі, поливаючи її кров’ю. Росія — це смерть.

Неважливо куди вона приходить — в Сибір, на Урал, в Україну чи в Сирію.

Росія — це завжди смерть, приниження, голод, сморід, невігластво і страждання. Про це має пам’ятати кожен українець, не тільки коли він йде голосувати. Про це кожен з нас має пам’ятати, коли дивиться російське телебачення, читає російську пресу, слухає російську попсу чи купує російські товари.

Причорномор’я настільки прекрасне і далеке від московських боліт, що мені важко уявити собі, як Путіну могло спасти на думку, що Росія має до нас якийсь стосунок. Південь України — етнічно, ментально географічно, культурно український. Завжди був українським і завжди буде. Буде українським тоді, коли Росії вже не буде.




І про це теж мусимо пам’ятати, особливо в ці святі для християн дні, коли всі ми маємо згадати про те, що добро вічне. А зло приречене на поразку, яким би сильним і нахабним воно сьогодні не виглядало. Зло приречене. Росія — це зло.

Прошу пам’ятати про це, і по мірі можливості долучатися до того, щоб це зло обернулося на пил і погані спогади якомога швидше”.

Згідно з результатами голосування, заяву підтримали 33 депутати Херсонської міськради.

Раніше президент РФ Володимир Путін під час щорічної пресконференції 19 грудня заявив, що “під час створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали жодного стосунку, – усе Причорномор’я, західні землі російські – були передані Україні”.
Також Путін визнав, що Росія причетна до постачання найманців і техніки в ОРДЛО.

Читайте також:
Російський юрист хоче відкрити кримінальну справу на Путіна як на “кримінального авторитета”

У МЗС прокоментували заяву Путіна про “російські землі” в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна