Пожежа в одеському коледжі: серед загиблих упізнали директора інституту НАН України

 

В Одесі опізнали тіло 16-го загиблого у пожежі в коледжі. Ним виявився директор Інституту морської біології НАН України Борис Александров.

Про це повідомляє “Думська”.

Борис Александров народився 17 квітня 1958 року в Одесі. Закінчив Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, спеціальність — “біологія”.

З 1994 року й до 2014 р. був керівником Одеського філіалу Інституту біології південних морів ім. О. О. Ковалевського НАН України, який потім реорганізували в Інститут морської біології НАН України. 6 березня 2015 року його обрали Членом-кореспондентом НАН України.

Прощання з доктором біологічних наук відбудеться 27 грудня на біологічному факультеті ОНУ імені Мечникова.

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі спалахнула 4 грудня приблизно о 10-й годині. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 осіб. Після пожежі повідомлялося про 15 зниклих безвісти.

Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування причин пожежі.

У зв’язку з пожежею в одеському коледжі 8 грудня в Україні було оголошено день жалоби.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
Рятувальники завершили роботи на згарищі одеського коледжу: 16 жертв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна