США планують глобальну передислокацію військ, щоб протистояти РФ, – NYT

 

Пентагон розмірковує над скороченням військового контингенту США у Західній Африці – це має стати першим кроком глобальної передислокації військ у протистоянні Вашингтона Росії та Китаю.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у публікації видання The New York Times, яке посилається на ознайомлені з процесами джерела.

“Міністр оборони Марк Еспер зважує пропозиції про значне скорочення – або навіть повне виведення – американських військ із Західної Африки в якості першого етапу перегляду глобального розгортання військ… Ці думки є наслідком прагнення скоротити кількість місій, які ведуть боротьбу з віддаленими терористичними групами, і замість цього зосередитися на протистоянні так званим великим державам, таким як Росія і Китай“, – йдеться у публікації, яку цитує “Європейська правда”.

Американці думають залишити свою велику базу в Нігері, а також відкликати підтримку французьких військ, які борються з ісламістами в Нігері, Малі та Буркіна-Фасо.

Попереднє рішення про виведення військ з Африки очікується в січні. Очевидно, воно викличе критику з боку законодавців, союзників і військових чиновників.

Міністр оборони також розглядає значне скорочення присутності на Близькому Сході. Еспер хоче вивести половину з п’ятититисячного контингенту в Іраці і третину з 13-тисячного контингенту в Афганістані.

CША почали брати участь у численних антитерористичних операціях по всьому світу після терактів 11 вересня 2001 року. Близько 200 тисяч американських військовослужбовців в цей час розміщені за кордоном.

Одним із важливих моментів передвиборчої кампанії Дональда Трампа 2016 року було “закінчення безкінечних воєн США”. Однак  виглядає, що Пентагон не розглядає можливість зменшення кількості, а розмірковує над їх передислокацією, пише газета.

Читайте також:
Міноборони України і Пентагон підписали протокол про оборонну співпрацю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна