“Приклеїла вибиті зуби “Секундою”: стали відомі подробиці побиття жінки-військової на Одещині

 

Жінку-військовослужбовця в Регіональному центрі РЕР ЗСУ на Одещині (в/ч А3438) побила товаришка по службі. Постраждала при цьому заявила про конфлікт із командуванням частини через оприлюднені нею зловживання.

Про це журналістам у середу, 25 грудня, повідомила сама потерпіла, яку звуть Наталія Куліш.

Вона зараз проходить лікування у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону України в Одесі, передає “Новинарня” з посиланням на УНІАН та одеський “7-й канал”.

Мешканка Одеси Наталія Віталіївна Куліш, 1991 р.н., служить у військовій частині А3438 в селі Красносілка Лиманського району Одеської області. Це нещодавно створена військова частина – Регіональний центр радіоелектронної розвідки ОК “Південь” Сухопутних військ Збройних сил України.

Відповідно до оприлюдненого “7-м каналом” направлення на лікування, Наталію побили 22 грудня.

У коментарі “7-му каналу” Куліш розповіла, що в неї стався конфлікт із товаришкою по службі на ім’я Віра, яка “раніше хотіла піти додому”. Куліш їй сказала, що спочатку потрібно закінчити роботу. Під час сварки Віра, за словами Куліш, ударила її в обличчя. Це бачив ротний.

У результаті побиття Куліш дістала струс головного мозку, у неї вибиті два передні зуби.

Однак Наталію Куліш одразу в лікарню не відпустили, вона “приклеїла ці зуби на клей “Секунда” і вийшла в понеділок (23 грудня) на роботу”. “Зампотил” Ангелюк, до якого звернулася Куліш, пригрозив їй військово-лікарською комісією і звільненням.

Наталія Куліш стверджує, що звільнити з в/ч її хочуть через протести проти дій командирів, які, як вона стверджує, без документального оформлення організували вивезення харчових продуктів з частини. Так, сухпаї зі складу видавали без належного оформлення.

Також, за словами Куліш, військовослужбовців у центрі РЕР примушують проводити в частині ремонтні роботи без відповідних офіційних наказів. Зокрема на “брудну” роботу відправляли Куліш, хоч в неї інша спеціалізація.

Жінка-військовослужбовець стверджує, що стикалася і з іншими порушеннями, проти чого вона намагалася протестувати.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше 25 грудня міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що в Одеській області на території однієї з військових частин побили жінку-військовослужбовця. Міністр заявив, що бере справу під особистий контроль, зазначивши, що з робочим візитом в Одесі зараз перебуває його заступник Іван Руснак, і він розбирається з ситуацією на місці.

В ОК “Південь” заявили: щодо Наталії Куліш, призначено та проводиться службове розслідування, за його результатами буде надана правова оцінка даного інциденту, “ситуація довкола даного факту контрольована”.

Читайте також:
Комбриг 57 омбр Головашенко важко травмував солдата і намагався приховати злочин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна