Зеленський призначив депутата з “Батьківщини” постпредом при Раді Європи

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Бориса Тарасюка постійним представником України при Раді Європи.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ розміщено у вівторок, 24 грудня, на сайті президента.

Борис Тарасюк був депутатом Верховної Ради п’ятьох скликань.

Із 2013 року – заступник голови партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.

Під час VIII скликання обіймав посаду голови комітету у закордонних справах, голови підкомітету з питань законодавчого забезпечення і контролю за діяльністю дипломатичної служби.

Тарасюк двічі був міністром закордонних справ України (1998-2000, 2005-2006) та недовго – виконуючим обов’язки міністра (5 грудня 2005 – 30 січня 2007).

Тарасюк очолював депутатську групу з міжпарламентських зв’язків із Польщею, подав у відставку в липні 2016 року через незгоду з польським законом “Про Інститут національної пам’яті”. В 2017 році увійшов до складу групи міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

Тарасюк став наступником Дмитра Кулеби, якого було відкликано для консультацій 25 червня після повернення російської делегації до ПАРЄ. Зараз Кулеба працює віцепрем’єром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Читайте також:
Постпред Зеленського озвучив “однозначну позицію” щодо водопостачання до Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна