Зеленський закликав автозаправки знизити ціни на пальне через зміцнення гривні

 

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній-учасниць паливного ринку, нафто- та газовидобувної галузі й мереж автозаправних станцій і закликав мережі АЗС знизити ціни на пальне через зміцнення гривні.

Про це повідомляє пресслужба глави держави у понеділок, 23 грудня.

“Ми звертаємося до вас з пропозицією більш активно відреагувати на зміцнення курсу та зменшити відповідно ціну на бензин. Не надати знижки, а (зменшити цін, – “Н”) на табло”, – сказав на нараді Зеленський.

Заступниця керівника офісу президента Юлія Ковалів наголосила, що реальна ціна на пальне дуже відрізняється від ціни, яку встановлюють компанії відповідно до програм лояльності.

“Така ситуація невластива більшості європейських ринків – коли є настільки великі програми лояльності. Ми пропонуємо ціну, за якою ви реально продаєте бензин, перекласти на стелу (електронне табло) й оптимізувати програми лояльності, чим збільшити конкуренцію на ринку”, – сказала вона.

Представники компаній-учасниць паливного ринку зі свого боку відзначили проблему нелегальних АЗС.

За їхніми даними, майже 25% АЗС працюють поза законом. Також діють нелегальні нафтопереробні заводи. Президент, як стверджує його пресслужба, пообіцяв у відповідь активно боротися з нелегальним ринком і вже на початку року провести нараду з правоохоронними органами на цю тему.

Як відомо, гривня по відношенню до провідних іноземних валют – долара і євро – стрімко зміцнюється впродовж останніх кількох місяців.

Читайте також:
Нацбанк зняв ліміт на купівлю валюти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна