Американським військовим заборонили користуватися китайським сервісом TikTok

 

Армійцям військово-морських сил США заборонили користуватись китайським сервісом TikTok через потенційну кіберзагрозу.

Як повідомляє “Новинарня“, про це інформує “Голос Америки”.

Згідно із вказівкою, ті військові, які користуються урядовими телефонами, і не видалили застосунок TikTok, будуть відключені від інтернету військово-морських сил США. Водночас, в чому саме полягає загроза від соцмережі, в штабі не повідомили.

Це вже не перша спроба обмежити доступ до соцмережі в США. Наприкінці жовтня сенатори з Демократичної та Республіканської партій Чак Шумер і Том Коттон закликали директора Національної розвідки США почати розслідування щодо TikTok.

За їхніми словами, застосунок на телефоні може збирати інформацію про користувачів і передавати її китайським спецслужбам. Після звернення сенаторів застосунком не рекомендували користуватись кадетам американської армії.

TikTok – китайська соцмережа, використання якої полягає у публікації коротких відео. Вона набуває все більшої популярності серед молоді в США. Раніше користувачі помітили, що сервіс цензурував матеріали із згадками протестів у Гонконзі чи репресій мусульманської меншини уйгурів у Китаї. Компанія ByteDance Ltd, якій належить TikTok, своєю чергою заперечила співпрацю із владою Китаю.

Читайте також:
“У війни теж є свої правила”. Для українських військових запустили мобільний додаток

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна