Вищий антикорсуд зменшив заставу ексзаступнику міністра ТОТ і ВПО Гримчаку

 

Вищий антикорупційний суд зменшив суму застави для колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Юрія Гримчака до 2 мільйонів гривень (із майже 6 млн).

Про це повідомив портал Судова влада України.

“19 грудня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду залишив запобіжний захід ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій у вигляді тримання під вартою без змін. Втім, суддя частково задовольнив клопотання сторони захисту, зменшивши розмір застави із 3 123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до 1 041. Тобто, із 5 млн 999 тис 283 гривень до 1 млн 999 тис 761 гривні.

Зазначається, що засідання відбувалося у форматі відеоконференції, оскільки підозрюваний перебуває в Чернігівському слідчому ізоляторі.

Раніше, 11 грудня, слідчий суддя ВАКС змінив міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт “помічникові” Гримчака, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження.

Як інформувала “Новинарня“, 14 серпня детективи НАБУ спільно з Генпрокуратурою й СБУ затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника (брата дружини Ігоря Овдієнка) під час одержання частини хабаря в розмірі 480 тисяч доларів. За даними НАБУ, загалом вони вимагали від представника юридичної особи 1,1 млн доларів за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави (у сфері забудови й Міністерства культури).
Сам Гримчак заперечує, що брав хабарі.
16 серпня суд у Чернігові ухвалив узяти підозрюваного в шахрайстві Гримчака під варту із заставою 6 млн грн, при цьому суд допустив помилку в імені.
Дружина Гримчака заявила, що не вноситиме заставу за чоловіка через відсутність грошей. Заставу Овдієнкові визначили в розмірі 4 млн грн.
22 жовтня Гримчаку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом.
13 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід Гримчакові. Детективи НАБУ клопотали про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Гримчака, оскільки йому нібито пропонували посаду міністра в ОРДЛО.

Читайте також:
Справу Гримчака будуть розслідувати до середини лютого 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна