“Сладкая жизнь” терористів: за фінансування “ДНР” бізнесмен отримав 8 років заочно

 

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області заочно засудив колишнього заступника директора ТОВ “Сладкая жизнь” (м. Макіївка) до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за фінансування тероризму.

Про це йдеться в тексті вироку, винесеному 11 грудня.

Підприємство “Сладкая жизнь” (код ЄДРПОУ 30936954) мало філії в Макіївці, Донецьку й Краматорську. Із початком військових дій власник фірми виїхав з окупованої території Донеччини, а у 2015 році закрив компанію. Його заступник натомість лишився в окупованій Макіївці та організував подальшу діяльність “Сладкой жизни”, а також реєестрацію “ООО МАК-Инвест” на території ОРДО, в терористичній організації “ДНР”.

В ході розслідування було знято інформацію з транспортних телекомунікаційних мереж і зафіксовано численні телефонні дзвінки щодо господарської діяльності. Також слідчі зняли інформацію з електронної поштової скриньки і так довідалися про суми сплачених до бюджету “ДНР” податків.

Так, “Сладкая жизнь” заплатила у січні-жовтні 2015 року російськими рублями у гривневому еквіваленті в “центральний республіканський банк “ДНР” близько 9,6 млн грн податків, а “МАК-Инвест” – 1,4 млн грн.

Крім того, 21 грудня 2016 року за вказівкою обвинуваченого працівники ТОВ “Сладкая жизнь” передали харчі представникам “політичного блоку терористичної організації “ДНР” – “Макеевской городской администрации “ДНР” в якості спонсорської допомоги. Дії кваліфіковано як фінансування тероризму.

Суддя Олена Стадченко винесла вирок: заступника директора ТОВ визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.258-5 КК України, та призначити йому покарання у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
Початок строку відбування покарання обчислювати з дня його фактичного затримання.

За матеріалами “Судового репортера”

Читайте також:
За фінансування терористів “ДНР” підприємця засудили до восьми років в’язниці. Заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна