Теракт на харківській залізниці: підривник-агент “ЛНР” отримав 10 років в’язниці

 

Рік тому Служба безпеки України попередила потужну диверсію на залізничній колії: агент “МДБ ЛНР” отримав 10 років за підготовку вибуху на харківській залізниці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 20 грудня, інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що агент підконтрольного ФСБ “МДБ ЛНР” замінував дренажний міст під залізничним полотном у районі транспортного вузла, що з’єднує Харківську область з районом проведення ООС.

“У разі втілення злочинного задуму була б зруйнована стратегічно важлива для української армії залізнична гілка. Диверсія могла призвести також до численних людських жертв серед цивільного населення. Адже магістраль активно використовується для пасажирських перевезень, до то ж поряд розташований населений пункт”, – йдеться у повідомленні речників української спецслужби.

“Заклавши вибухівку, зловмисник виїхав у напрямку тимчасово окупованих територій і на відстані 30 кілометрів здійснив ініціацію пристрою сигналом з мобільного телефону. Злочинець не знав, що вже давно потрапив до поля зору СБУ, і контррозвідники заздалегідь замінили вибуховий пристрій на імітаційний засіб”, – акцентують в СБ.

Суд визнав підривника винним за низкою статтей Кримінального кодексу України:

сприяння діяльності терористичній організації;
диверсія;
незаконне поводження зі зброєю.

СБУ каже, що встановила й організатора диверсії.

Ним виявився співробітник псевдоспецслужби Єгор Дубровкін, колишній співробітник УСБУ в Луганській області, який зрадив військовій присязі та вступив до так званого “МДБ ЛНР”.

Його оголошено у розшук.

Читайте також:
СБУ попередила теракт, який готувала Росія на Харківщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна