Підрозділи МВС готові до місцевих виборів, – Аваков

 

Правоохоронці системи МВС готові до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує пресслужба МВС.

“Наразі всі підрозділи МВС готові до забезпечення позачергових місцевих виборів по всіх можливих позиціях. Це менш масштабний захід (ніж президентські і парламентські вибори, – “Н”), проте надзвичайно важливий для впровадження реформ в Україні, децентралізації влади”, – зазначив Аваков.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, на кожній дільниці чергуватимуть 1-2 поліцейських. Загалом на забезпечення правопорядку під час виборчої кампанії планується залучити 5,5 тис. правоохоронців.

Протипожежний стан контролюватиме понад 520 працівників ДСНС.

Фацевич поінформував, що з початку передвиборчої кампанії до органів НПУ надійшло 29 повідомлень про події, пов’язані з виборчим процесом, і найбільш характерні пов’язані з порушенням проведення агітації та спробами підкупу виборців.

“З 24 години відсьогодні завершилася передвиборча агітація, з цього моменту наряди поліції повинні вживати заходів щодо недопущення агітації, а всіх, хто порушить вимоги закону, притягнуть до відповідальності. Загалом підрозділи Нацполіції готові до забезпечення безпеки та правопорядку під час проведення виборів”, – підсумував заступник глави Національної поліції.

У неділю, 22 грудня, у 86 обʼєднаних територіальних громадах відбудуться перші місцеві вибори. За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть узяти участь понад 380 тисяч виборців.

Читайте також:
Справа Шеремета: Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова й Рябошапку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна