Лукашенко затвердив новий план оборони Білорусі

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав новий план оборони Білорусі та концепцію будівництва і розвитку збройних сил до 2030 року.

Про це повідомили в пресслужбі глави держави.

Відповідні документи були схвалені на засіданні Ради безпеки в четвер, 19 грудня.

Лукашенко заявив, що Білорусь твердо дотримується миролюбної політики і зберігає статус донора безпеки в регіоні, а основне призначення збройних сил полягає в захисті суверенітету, незалежності і територіальної цілісності країни.

“Білоруська армія ніколи нікому не загрожувала, не загрожує і загрожувати не збирається. Вона є інструментом недопущення війни, а в разі агресії повинна бути здатна не тільки її відбити, але і заподіяти неприйнятну шкоду противнику”, – заявив білоруський президент.

План оборони Білорусі переглянули в світлі сучасних збройних конфліктів і військово-політичної обстановки в регіоні та світі.

Особливу увагу приділили системі попереджувальних і заходів у відповідь у разі наростання військової загрози для Білорусі.

Читайте також:
Колишній правоохоронець Гаравський розповів про вбивства опонентів Лукашенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна