“Ганебні образи в стилі російської пропаганди”: МЗС підтримало футболіста Зозулю

Міністерство закордонних справ Україна засудило прояви нетерпимості та словесні напади на адресу футболіста Романа Зозулі під час матчу другого дивізіону Іспанії, висловивши йому підтримку.

Відповідна заява розміщена на сайті МЗС, повідомляє “Європейська правда“.

“Ганебні образи з боку т.зв. вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею – природна риса свідомого громадянина в цивілізованому світі”, – йдеться у заяві.

Міністерство закликало офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент.

Висловлюємо щиру підтримку Романові і віримо, що футбол, як універсальна мова для фанатів по всьому світу, залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей крізь кордони, культури і політичні системи”, – зазначили в МЗС.

Як писала “Новинарня“, напередодні, 15 грудня, матч іспанської сегунди між командами “Райо Вальєкано” та “Альбасете” на “Естадіо де Вальєкас” у Мадриді було припинено через постійні хейтерські випади та погрози вболівальників команди-господарки на адресу українського форварда гостей Романа Зозулі.

Футбольні фани з мадридського району Вальєкас вважають Зозулю “нацистом” за те, що він допомагає українським військовим.

За рахунку 0:0 після першого тайму команда “Альбасете” відмовилася продовжувати гру.

Читайте також:
Команда Романа Зозулі відмовилася продовжувати матч через цькування українця іспанськими фанами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна