“Побиття” у Сумах нардепа Ананченка виявилося спецоперацією СБУ

 

У Сумах Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури попередила вчинення насильницьких дій відносно народного депутата України IX скликання.

Про це у понеділок, 16 грудня, повідомляє пресслужба СБУ.

“Зокрема, співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку до вчинення дій насильницького характеру стосовно народного обранця, що пов’язані з його державною та громадською діяльністю”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що виконавці злочинного “замовлення” отримали від організатора обумовлену грошову винагороду. У зв’язку з необхідністю попередити вчинення злочину, який несе загрозу життю і здоров’ю народного депутата України, а також з метою встановлення всіх осіб, причетних до його організації та вчинення, співробітники СБУ спільно з прокуратурою провели процесуальне документування їх протиправних намірів.

Під час його проведення дії осіб, причетних до правопорушення, взяли під контроль, завдяки чому заподіяння можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій щодо народного обранця попередили.

З метою отримання максимально об’єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників вказаного замаху, насамперед стосовно організатора, ухвалили рішення про розміщення у соціальній мережі повідомлення “замовленого” народного депутата про напад на нього двох молодиків у балаклавах.

Оприлюднення цієї інформації дало змогу співробітникам СБУ у повній мірі задокументувати дії організатора та виконавців.

Зараз слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору злочину.

Тривають слідчі дії.

Як писала “Новинарня“, у неділю, 15 грудня, депутат Верховної Ради, член фракції “Слуга народу” Михайло Ананченко повідомив на сторінці у Facebook, що поблизу його будинку в Сумах на нього напали двоє невідомих у балаклавах і завдали йому тілесних ушкоджень. Такі дії нападників він пов’язав зі своєю політичною діяльністю та з голосуванням у Верховній Раді.

Пізніше повідомлялося, що в Сумах розпочато кримінальне провадження за фактом нападу та побиття Ананченка.

Михайло Ананченко (нар. 17 листопада 1994, м. Суми) — народний депутат України від партії “Слуга народу”, №34 у списку на виборах 2019 року.
Навчався на факультеті іноземних мов Сумського державного педуніверситету ім. Макаренка, із 2015 року був головою профкому студентів та аспірантів СумДПУ. Паралельно працював заступником директора фірми “Віза-тур”.
2016 року був обраний Студентським мером Сумщини. Також у 2016-2017 роках був т.зв. “студентським президентом України”, головою комітету фандрайзингу Української асоціації студентів, головою Української молодіжної ради.
Був помічником міського голови Сум, помічником-консультантом депутата Сумської облради від ВО “Батьківщина”, представником кандидата у президенти Володимира Зеленського по Сумській області.
Ананченка називають креатурою колишнього нардепа Владислава Бухарєва (фракція ВО “Батьківщина”), якого президент Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки.

Читайте також:
Поліція затримала “свободівців” за бійку з нардепом Богданцем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна