“Вперше за шість років”: пропагандистський телеканал РФ показав інтерв’ю із Зеленським

 

Пропагандистський телеканал “Росія 24” (ВГТРК, РФ) показав міні-інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, яке кореспонденти з Росії записали в кулуарах “нормандського” саміту в Парижі 9 грудня.

Відео оприлюднене на сторінці “Росія 24” в Youtube 15 грудня.

Представники “Росії” в сюжеті зазначили, що “за останні шість років це було перше нормальне повноцінне спілкування президента України з російськими журналістами“. Вони також розповіли, що, коли від російського каналу прозвучало запитання президенту України, “охоронець на секунду намагався перешкодити, але сам Зеленський дав повноцінну розгорнуту відповідь”.

Відео вийшло у 20-хвилинному сюжеті програми “Москва. Кремль. Путін”. Запитання ставили продюсерка програми Олена Меншикова.

Таймінг самого інтерв’ю – в сюжеті з 15:00

У коментарі російським пропагандистам, на запитання “Як пройшла зустріч із Путіним?”, президент України сказав: “Я вважаю, що це правильний початок – факт зустрічі такого формату. У нас є можливість досягти результату – це кінець війни в Україні”.

“Я дійсно хочу, щоб через чотири місяці була інша зустріч, бо багато питань не вирішили… Дійсно, багато різних поглядів”, – сказав Зеленський.

“Мінськ Мінськом, але час іде, час змінюється. У нас інші трішки погляди. Я вважаю, що, в принципі, нашій країні видніше, тому що це наша країна, і ми дуже добре знаємо людей, які живуть на окупованих територіях. Я вважаю, що головне – що ми почали всі спілкуватися. Це найголовніше…” – заявив також президент.

Пропагандисти РФ акцентували в сюжеті на показово невдоволеній реакції заступника голови офісу президента Кирила Тимошенка та голови – Андрія Богдана в той час, коли Зеленський говорив із росіянами. Але, зазначили росіяни, Зеленський при цьому продовжував інтерв’ю.

Кадр відео

Раніше, 12 грудня російський телеканал “Росія 1” повідомив, що президент України Володимир Зеленський дав перше інтерв’ю російським журналістам.

Прессекретар Зеленського Юлія Мендель заявляла, що не організовувала жодного подібного інтерв’ю.

Сам Володимир Зеленський в ефірі каналу “1+1” спростував інформацію про повноцінне інтерв’ю каналу “Росія 1”, при цьому зазначив: “Журналістка була, дівчина, вона запитала мене щось у коридорі, я їй щось відповів у коридорі. Отаке інтерв’ю”.

Цей фрагмент пояснення з “1+1” є і в сюжеті російського каналу. Його автори наполягають, що це було саме інтерв’ю, адже інших журналістів, крім “Росії 1”, доступу до Зеленського не мали.

Читайте також:
“Зради не сталося”. Все про саміт Н4: домовленості, цитати, реакція соцмереж

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна