“Буде інший трек”: Зеленський розповів про послідовність звільнення полонених

 

Тема звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму, буде обговорюватися вже після обміну полоненими на Донбасі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі токшоу “Право на владу” на каналі “1+1” у четвер, 12 грудня, коментуючи результати саміту “нормандської четвірки”.

“Ми проговорили з президентом Російської Федерації, що нам потрібно вирішити питання з громадянами України, які перебувають [в ув’язненні] на території Росії та на території Криму. Це буде інший трек. Я думаю, його обговорюватимемо після обміну всіх узгоджених на всіх узгоджених [з ОРДЛО]”, – сказав Зеленський.

За його словами, підготовка обміну заручниками з ОРДЛО почнеться 18 грудня під час зустрічі ТКГ в Мінську.

Як інформувала “Новинарня“, 9 грудня 2019 року лідери країн “нормандського формату” – України, Росії, Німеччини та Франції – вперше за три роки зустрілися в Парижі та погодили комюніке щодо конфлікту на Донбасі. У документі зокрема зафіксовано: “звільнення та обмін утримуваних осіб за принципом “всіх на всіх”, починаючи з “усіх встановлених”, до кінця 2019 року”.
Після переговорів президент Володимир Зеленський у коментарі журналістам заявив, що “домовились про початок – “всіх узгоджених на всіх узгоджених”; зараз ідеться про Донбас”.
“Давайте зробимо перший крок. Це великий крок, бо 72 людини можуть приїхати додому. Я цього дуже хочу”, – сказав він.

Нагадаємо, останній великий обмін полоненими з бойовиками “ДНР/ЛНР” за участі РФ відбувся 27 грудня 2017 року.

Читайте також:
Нові ділянки розведення на Донбасі назвуть в Мінську 18 грудня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна