У Раді пропонують ще на рік продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

 

Народні депутати від фракції “Слуга народу” зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, який має продовжити дію закону про особливий статус Донбасу на один рік.

Про це у вівторок, 10 грудня, повідомив голова партії Олександр Корнієнко, передає “Українська правда”.

Сам законопроєкт без тексту з’явився на сайті парламенту увечері 10 грудня.

Корнієнко підтвердив, що законопроєкт стосується продовження дії закону про особливий статус Донбасу до кінця 2020 року.

Нагадаємо, у кінці 2019 року припиняє дію закон України про особливий статус Донбасу, який набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. 4 жовтня 2018 року Верховна Рада його продовжила ще на рік.

Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування на окупованих районах Донбасу набуває чинності тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Але оскільки бойовики й досі контролюють ці райони, то закон фактично не діє, хоча і є чинним.

Президент Володимир Зеленський на зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки” погодився затвердити особливий статус Донбасу ще на рік.

Читайте також:
“Голос” не підтримає продовження дії закону про “особливий статус Донбасу”, – Рахманін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна