На Дніпропетровщині попрощалися із загиблим в полоні бійцем 53 омбр Романом Беспалим

 

На Дніпропетровщині попрощалися із загиблим у полоні російських найманців бійцем 43-го батальйону 53-ї окремої механізованої бригади 38-річним Романом Беспалим.

Як повідомляє “Новинарня“, із військовими почестями з армійцем попрощалися в селі Вольне в середу, 11 грудня.

Дружина загиблого Анжела в коментарі журналістам розповіла, що за день до поховання тіло у моргу переплутали з іншим. Коли дружина вдома відкрила домовину, то побачила в закритій труні мішки з кістьми та біркою “солдат 521”.

“Якби я вдома не відкрила труну, не захотіла з ним попрощатись, напевно я б зараз поховала зовсім іншу людину. Як сказав лікар: це людський фактор. Я в такі фактори не вірю”, — розповіла Анжела Беспала.

Тіло Романа поміняли перед похованням та передали родині сьогодні вранці. Дружина планує подавати позов до суду на морг міської лікарні №4 та проводити повторну незалежну ДНК-експертизу.

Вона не вірить, що тіло належить Роману. Не опізнав його й батько загиблого.

Директор моргу міської лікарні №4 Ігор Титарчук відмовився коментувати ситуацію.

“Тіло Беспалого видали дружині сьогодні вранці для поховання. Будь-якої іншої інформації я вам надати не можу”, — прокоментував директор моргу.

Роману Беспалому було 38 років.

У листопаді тіло військового без внутрішніх органів передали українській стороні. За результатами ДНК-експертизи у грудні особистість Романа Беспалого була підтверджена.

У версію бойовиків про вчинення самогубства родичі та товариші по службі Романа не вірять.

“За весь час, скільки ми служили, на передову ми виходили разом. І щодо самогубства… Він такого не міг зробити ніколи, у нього інший характер. Це був дійсно воїн. Могло трапитись те, що він не зміг підкоритися окупантам. І тому, я думаю, що його закатували“, — говорить військовослужбовець 52 омбр Євген Шляховий.

Беспалий похорон Беспалий похорон 7 Беспалий похорон 2 Беспалий похорон 4 Беспалий похорон 5 Беспалий похорон 3 Беспалий похорон 6
<
>
Фото: Facebook/53brigade

Читайте також:
Бойовики передали тіло бійця ЗСУ без внутрішніх органів. Є результати ДНК-експертизи

Як інформувала “Новинарня“, 22 травня 2019 року вісім українських військових потрапили в полон до бойовиків “ДНР”, збившись з дороги біля смт Новотроїцьке Волноваського району Донецької області.

Згодом у 53-й омбр заявили, що військові їхали в напрямку м.Костянтинівка, були без зброї та у тверезому стані.

Відомо, що армійці проїхали кілька блокпостів і КПВВ по паролю, а на окуповану територію заїхали, незважаючи на попереджувальні постріли з останнього українського КрП.

При цьому полонені “привезли” бойовикам документацію 53 омбр. Ця військова частина, підпорядкована ОК “Схід”, постійно дислокується в містах Сєвєродонецьк Луганської області, у бригаді служить багато мешканців Луганщини, тож їхні особисті дані стали відомі окупаційній владі ОРДЛО.Також до складу 53 омбр входить 24-й окремий штурмовий батальйон “Айдар”, сформований значною мірою з добровольців східного регіону.

28 червня у Мінську сепаратисти ОРДЛО передали політику Віктору Медведчуку чотирьох українських полонених.

Серед них був і військовослужбовець Максим Горяїнов, старшина з 53 омбр ЗСУ: один із восьми бійців, яких 22 травня бойовики взяли в полон у районі Новотроїцького. Бойовики вже встигли провести “суд”, який призначив Горяїнову за “тероризм” 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
“Постріли не подіяли”. Стали відомі подробиці полону групи старшин 53 омбр

“Без зброї та тверезі”. У 53 омбр розповіли деталі полону своїх військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна