Арахамія прояснив подробиці законопроєкту про статус Донбасу

 

Лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія пояснив суть внесеного законопроєкту “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у середу, 11 грудня.

“Суть нашого законопроєкту: в першій статті наявного закону про особливий статус змінюється 2019 на 2020”, – йдеться у повідомленні.

Він попросив утриматись від маніпуляції. На прохання в коментарях він виклав фото документу.

Фото: Facebook/David Braun

У пояснювальній записці на сайті парламенту йдеться про те, що “законопроектом продовжується на 1 рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, встановленого статтею 1 Закону України “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Нагадаємо, у кінці 2019 року припиняє дію закон України про особливий статус Донбасу, який набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. 4 жовтня 2018 року Верховна Рада його продовжила ще на рік.

Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування на окупованих районах Донбасу набуває чинності тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Але оскільки бойовики й досі контролюють ці райони, то закон фактично не діє, хоча і є чинним.

Президент Володимир Зеленський на зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки” погодився затвердити особливий статус Донбасу ще на рік.

Читайте також:
“Голос” не підтримає продовження дії закону про “особливий статус Донбасу”, – Рахманін

“По три серії щодня”: на російському телебаченні покажуть серіал “Слуга народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна