У Криму в обхід санкцій працює компанія, пов’язана з німецькою Lufthansa, – ЗМІ

 

В анексованому Криму працює та обходить міжнародні санкції компанія, пов’язана з німецьким авіаперевізником Lufthansa.

Як повідомляє “Новинарня“, про це стало відомо в ході масштабного спільного розслідування, яке опублікувало у вівторок, 10 грудня, видання “Настоящее время”.

Зазначається, що після анексії півострова в 2014 році кейтерингова компанія “Аеромар” відкрила в Севастополі філію. Окремої юридичної особи філія не має, запис про нього з’явився в ЄДРЮО 26 червня 2014 року на сторінці АТ “Аеромар”.

3 липня в компанії повідомили, що філія обслужила перший рейс спеціального льотного загону авіакомпанії “Росія”.

Контрольним пакетом акцій “Аеромара” – 51% – володіє російський “Аерофлот”. Решта 49% через дочірні британські та німецькі фірми належать німецькому авіаперевізнику Deutsche Lufthansa AG.

Філія “Аеромар” в Сімферополі також фігурує на офіційному сайті держзакупівель в Російській Федерації. У серпні 2015-го приміщення, яке орендує філія в Сімферополі, відремонтували по держконтракту на суму $38 тисяч.

Санкції ЄС безпосередньо забороняють інвестиції в туристичний і транспортний сектори на території анексованого Криму. Офіційно встановити, чи вважається діяльність компанії, пов’язаної з Lufthansa, порушенням санкцій, може Європейський суд. І скарга повинна надійти від органів, відповідальних за санкційний контроль в конкретній країні ЄС, тобто в Німеччині.

Журналісти скерували інформаційний запит до відповідного департаменту Міністерства фінансів Німеччини ще на початку квітня 2018 року, але відповіді до моменту публікації так і не отримали.

У головному офісі німецької компанії “Lufthansa Group”, отримавши запит, пообіцяли, що підготують відповідь максимально швидко, але через два тижні надіслали відмову.

Із середини березня обіцяють відреагувати й в “Аеромарі”, але відповідь журналісти досі не отримали.

Читайте також: 
Компанія, яка перевозила у Крим “зелених чоловічків”, надалі порушувала санкції ЄС, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна