Загиблий полковник “Альфи” Каплунов був засекреченим свідком у справі про розстріл Майдану

 

Загиблий на Донбасі співробітник Центру спеціальних операцій СБУ “А”, полковник Дмитро Каплунов був засекреченим свідком у справі проти п’ятьох екс-“беркутівців”.

Про це на засіданні Святошинського райсуду Києва, який розглядає справу про масові вбивства на Майдані 20 лютого 2014 року, заявив суддя Сергій Дьячук, передає УНІАН у вівторок, 10 грудня.

“На жаль, маємо повідомити учасників процесу, що серед свідків обвинувачення був допитаний свідок, який був легендований ім’ям “Дмитро”. У зв’язку з трагічними подіями ми маємо можливість, на жаль, розкрити його дані — це Дмитро Каплунов, Герой України. Він став Героєм України посмертно, виконуючи свої службові обов’язки”, – сказав суддя.

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення операції Об’єднаних сил 1 грудня загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, полковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв. За офіційними даними, вони підірвалися на міні.
Денису Волочаєву було 37 років. Дмитру Каплунову – 38.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.
“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв“, – заявляли у штабі.
Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

За даними з соцмереж та неофіційних джерел, офіцери були снайперами, діяли в групі з кількох (імовірно, чотирьох) осіб та загинули в “сірій зоні” у районі села Староласпа на Донеччині. Побратими евакуювали пораненого Волочаєва, який у процесі евакуації він помер, та частину озброєння. Каплунов залишився на боці бойовиків.

3 грудня у центрі культури та мистецтв Служби безпеки України попрощалися з полковником “Альфи” Денисом Волочаєвим.

Указом президента 3 грудня обом “альфівцям” посмертно присвоєно звання Героїв України.

4 грудня проросійські бойовики через підконтрольні їм засоби масової інформації заявляли, що нібито готові передати українській стороні тіло загиблого Каплунова.

7 грудня представники окупаційних військ в ОРДО передали українській стороні тіло полковника ЦСО “Альфа” СБУ Дмитра Каплунова через тиждень після його загибелі.

Читайте також:
У Києві попрощалися з полковником “Альфи” СБУ Дмитром Каплуновим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна