Українського ексміністра в Москві засудили до двох років в’язниці

 

Московський міський суд у Росії засудив до двох років ув’язнення в колонії загального режиму ексміністра транспорту і колишнього народного депутата України Миколу Рудьковського через напад на посольство Росії в Києві у червні 2014 року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 грудня, інформує російське інформаційне агентство “ТАСС”.

Рудьковського визнали винним у нападі на установу, яка користується міжнародним захистом, “з метою ускладнення міжнародних відносин”.

Згідно з повідомленнями, Рудьковському зарахований термін перебування в СІЗО з 28 вересня 2018 року із розрахунку один день за півтора.

Повідомляється, що Микола Рудьковський повністю визнав провину і розкаявся. Він також має сплатити матеріальне відшкодування.

Передісторія
Колишній міністр транспорту та ексдепутат Верховної Ради Микола Рудьковський був затриманий у Москві наприкінці вересня минулого року.

У лютому 2017 року Слідчий комітет Росії повідомив, що Рудьковському було заочно висунуто обвинувачення в нападі на установу, що має міжнародний захист (стаття 360 Кримінального кодексу Росії).

Згідно з повідомленням російського відомства, 14 червня 2014 року Рудьковский, “діючи в групі з іншими особами, взяв участь у розкраданні майна посольства Росії, в тому числі з використанням підручних засобів закидав фасад будівлі”.

Читайте також:
Прокуратура РФ передала до суду справу проти українського ексміністра Рудьковського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна