Генштаб пояснив, що буде з волонтерськими авто у ЗСУ

 

Усі наявні “волонтерські” автомобілі тимчасово, до завершення особливого періоду, зареєструють та введуть до штатів підрозділів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 грудня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“З метою приведення у відповідність до чинного законодавства порядку обліку та використання автомобільної техніки, наданої підрозділам Збройних Сил України у якості благодійної волонтерської допомоги, ще у червні 2019 року Генеральним штабом ЗС України надано військовим частинам розпорядження, яким визначено до кінця поточного року взяти на облік наявні транспортні засоби. Адже належний облік зазначеної техніки дозволяє організувати її законну експлуатацію, ремонт. Зокрема, заправку пальним, відновлення придатного до експлуатації технічного стану тощо”, – йдеться у поясненні речників ГШ.

Зазначається, що згідно з рішенням керівництва ГШ ЗСУ, всі наявні у військових частинах і підрозділах Збройних сил України автомобілі, що надано волонтерами та благодійниками, мають бути:

  • інвентаризовані та введені до штатів підрозділів;
  • обліковані Центральним автомобільним управлінням ЗС України;
  • мають мати оформлені на них паспорти.

У ГШ наголошують: такі кроки дозволять здійснити подальшу реєстрацію авто Військовою інспекцією безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у ЗС України (тимчасово до завершення особливого періоду), та належну експлуатацію відповідно до керівних документів.

“Збройні сили України вдячні волонтерам та організаціям за допомогу та підтримку. Надання підрозділам ЗС України автомобілів у якості гуманітарної (благодійної) допомоги у порядку, визначеному Міністерством соціальної політики України, прискорює їх облік та введення в експлуатацію у військових частинах, забезпечує належний ремонт та обслуговування цієї техніки”, – резюмували у Генштабі.

Як інформувала “Новинарня“, раніше, колишній волонтер і радник президента Порошенка Юрій Бірюков оприлюднив текст розпорядження командування Об’єднаних сил, у якому йдеться про припинення прийому у війська волонтерських автомобілів, “оптимізацію” чисельності цих машин та повернення волонтерам надлишків.

Читайте також:
Олексій Сіхарулідзе: На промзоні страшніше, ніж у ДАПі. Але допомагати треба “нерозкрученим” позиціям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна