В Україні стартувала “Нова митниця”

 

У неділю, 8 грудня, в Україні офіційно почала працювати нова митна служба .

Про це повідомив голова ДМС Максим Нефьодов.

“Сьогодні о 00:00 офіційно запустилась Нова митниця. Це ще тільки початок побудови нового держоргану, який буде справді працювати для платників податків”, – написав Нефьодов у фейсбуці.

За його словами, о 00:03 вже була оформлена перша експортна декларація на вантаж, а опівночі був оформлений перший рейс у міжнародному аеропорту “Бориспіль”.

“Всю ніч чатік керівництва Держмитслужби нагадував вулик. В.о. керівники митниць об’їжджали пости, аби переконатись, що проблем немає. В центральному апараті була виведена на роботу група, яка розбирала всі складні випадки. Я вдячний команді, яка забезпечила цей запуск, ви реально молодці! Окрема подяка ІТ-департаменту за перекомутацію системи по всій країні і Державній податковій службі за одночасний перевипуск тисяч ЕЦП для наших співробітників.

Ще залишаються точкові питання, які розгребемо за тиждень – місця доставки, окремі випадки транзиту, особливості роботи залізниці. Але в цілому все добре, працюємо далі. Наразі до штату Держмитслужби переведено більше 50% працівників, і цей процес буде продовжуватись в грудні. В грудні ж стартуємо конкурси, аби замістити тих, кого звільняємо”, – додав Нефьодов.

Читайте також:
Нова митниця запрацює наприкінці вересня, – Нефьодов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна