Парламент Валенсії визнав Голодомор геноцидом

 

У парламенті Валенсійської автономії Іспанії розглянули питання визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Як повідомляє “Новинарня“, валенсійські депутати в середу, 4 грудня, одноголосно ухвалили постанову “Про підвищення обізнаності та засудження великих злочинів ХХ століття, яким був Голодомор 1932-1933 років”.

У своїх виступах представники всіх фракцій погодилися з оцінкою Голодомору як геноциду.

За інформацією “Укрінформу”, у засіданні законодавчого органу цього суб’єкта Іспанії взяла участь генеральний консул України Оксана Драмарецька. Також були присутні півтора десятка діячів української громади, з якими зустрівся голова валенсійського парламенту Енрік Морера.

У мотиваційній частині постанови йдеться про “найрішучіше засудження нелюдських та геноцидних дій, здійснених тоталітарним режимом Сталіна”.

Резолютивна частина документа закликає виконавчу владу сприяти “пізнанню та осуду Голодомору – разом із великими злочинами XX століття, диктатурами, формами репресій та знищення людських життів – щоб пам’ять про ці події слугувала попередженням для нинішніх та майбутніх поколінь валенсійців”.

Як ідеться в ухваленій постанові, валенсійський Женералітат (уряд) у тримісячний термін має повідомити парламентський комітет з прав людини про вжиті заходи в цьому напрямку.

Як інформувала “Новинарня“, МЗС ФРН не підтримує визнання Голодомору геноцидом.

Читайте також:
“Ціна правди”: у Києві презентували й запустили в прокат великий міжнародний фільм про Голодомор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна