Київ хоче розширити представництво ОРДЛО в ТКГ за рахунок переселенців

 

Адміністрація президента Зеленського висуває ідею видозмінити представництво ОРДЛО у складі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

Про це заявив помічник президента України Андрій Єрмак під час зустрічі з лідером партії “Голос” Святославом Вакарчуком у Лондоні в четвер, 5 грудня, повідомляє “Європейська правда”. Зустріч організував Королівський інститут міжнародних відносин Chatham House і Рада зовнішньої політики “Українська призма”.

Єрмак нагадав, що Мінські домовленості, які мають виконати Україна та Росія для врегулювання конфлікту на Донбасі, передбачають консультації із “представниками територій”.

“Раніше на цих територіях (у Донецькій та Луганській областях) жило 6 мільйонів людей, зараз [в ОРДЛО] лишилося 1,5 мільйони. Інші поїхали”, – зазначив Єрмак.

Він вказав на те, що багато переселенців живуть на підконтрольній території України. Відтак, на думку Києва, мають бути внесені зміни у представництво ОРДЛО в ТКГ таким чином, щоби відобразити позицію переселенців.

“Ми хочемо, щоб представниками територій були люди, які мають зв’язок, мають прописку, нерухомість – тобто мають юридичну прив’язку щодо того, що вони мажуть представляти ці території. Ми хочемо, щоби це були люди добре відомі на Донбасі“, – пояснив помічник президента.

За його словами, це нова ідея, і не став уточняти, чи вона обговорювалася з іншими учасниками ТКГ.

Читайте також:
“Або місцеві вибори й особливе самоврядування, або стіна”: Єрмак про долю ОРДЛО після “Нормандії”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна