У Запоріжжі ексрегіонал через суд хоче скасувати перейменування вулиці на честь Героя Небесної сотні

 

У Запорізькому окружному адмінсуді повторно слухається справа, в якій оскаржується розпорядження обласної державної адміністрації про перейменування у Запоріжжі вулиці Кремлівської на честь Героя Небесної сотні запорожця Сергія Синенка.

Як повідомляє “Новинарня“, в середу, 4 грудня, в Запорізькому окружному адмінсуді мало відбутися підготовче засідання у справі, однак слухання справи перенесли через неявку позивача та представників Запорізької міської ради, передає “Радіо Свобода”.

Позивач – ексдепутат Запорізької міської ради від “Партії регіонів”, голова організації “Полк Перемоги” Андрій Іванов. Він заявляє, що перейменування вулиці було проведено без проведення громадських зборів з обговорення пропозиції з перейменування вулиці і відповідно не було враховано думку місцевих мешканців.

У Запорізькій ОДА позов вважають необґрунтованим і зазначають, що рішення про перейменування вулиці приймалося в рамках реалізації законів з декомунізації.

На підготовче засідання прийшли як ті, хто підтримує перейменування вулиці, так і її противники.

Зокрема, на суді були присутні батько Сергія Синенка, а також волонтери, ветерани війни на Донбасі та громадські активісти, які виступають проти повернення вулиці старої назви Кремлівська.

Вони принесли із собою до суду національні прапори та великий плакат з портретами Героїв Небесної сотні. На засідання також прийшла низка мешканців вулиці та один з голів місцевих об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, що не згодні з перейменуванням.

Передісторія
23 жовтня 2019 року Верховний суд України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду постановив повернути розгляд справи щодо перейменування у Запоріжжі вулиці Кремлівської на вулицю Синенка до суду першої інстанції.

Раніше у 2017 році Андрій Іванов також намагався оскаржити розпорядження Запорізької ОДА про перейменування вулиці у Запорізькому окружному адмінсуді та Дніпропетровському апеляційному адмінсуді, втім, обидва суди відмовили задовольнити його позов.

2017 року Андрій Іванов також позивався до мера Запоріжжя і міської ради щодо перейменування вулиць Жукова та Героїв Сталінграда, а також судився з обласною державною адміністрацією щодо перейменування у Запоріжжі вулиць Тимошенка, маршала Чуйкова, Толбухіна і Ватутіна. У задоволенні його позовів суди відмовили.

Як інформувала “Новинарня“, Кернес погодився перейменувати станцію метро “Московський проспект” у Харкові.

Читайте також:
У Перемишлі перейменували вулицю імені єпископа УГКЦ: дипломати обурені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна