СБУ провела обшуки в охоронній фірмі людей Медведчука й оголосила підозру

 

Працівники Служби безпеки України провели обшуки в офісі приватної охоронної фірми “Шторм”, яка належить соратникам лідера партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Обшуки в середу, 4 грудня, відбулися у зв’язку з ним, що охоронці “Шторму” вели незаконне прослуховування та відеоспостереження. Про це непрямо повідомив пресцентр СБУ, а конкретніше – “Українська правда” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

“У Києві співробітники спецслужби задокументували протиправну діяльність працівників приватної детективної охоронної компанії, яка за грошову винагороду збувала інформацію з обмеженим доступом.
Зловмисники також проводили негласні заходи, що обмежують права і свободи людини. Роздруківки телефонних з’єднань та дані із закритих баз зловмисники реалізовували замовникам за грошову винагороду“, – ідеться в повідомленні на сайті СБУ.

Зазначається, що в межах кримінального провадження проведено обшуки зокрема на вулиці Васильківській, 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства та місцями проживання фігурантів провадження.

Проведено обшуки, зокрема на вулиці Васильківській 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства та місцями проживання фігурантів провадження”.

Співзасновникові детективного агентства оголосили про підозру.

Триває досудове слідство за ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Джерело “УП” в правоохоронних органах повідомило, що за вказаною СБУ адресою розташований офіс охоронної фірми “Шторм”, яка належить соратникам Медведчука по його руху “Український вибір” – Івану Бойченку і нардепу Віктору Чорному (фракція “ОПЗЖ”).

ДОПОВНЕНО. Як розповів журналіст Юрій Бутусов, агентство “Шторм” забезпечує безпеку самого Медведчука і структур “Опозиційної платформи – За життя”.

“Затриманий один із засновників компанії Костянтин Іванов. Іванов – один з особистих охоронців Медведчука. Йому пред’явлено підозру в стеження і незаконний збір інформації, порушення недоторканності приватного життя. В ході обшуку було вилучено шпигунська електронна техніка, яка використовується для збору інформації”, – написав Бутусов.

Раніше цього ж дня нардеп з “ОПЗЖ” Ренат Кузьмін заявив про “якісь слідчі дії” в “офісі Медведчука” за адресою Васильківська, 23б, куди його не пустили СБУшники з автоматами.

Читайте також:
Скандальні охоронці Медведчука стали помічниками нардепів від “ОПЗЖ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна