НАТО вперше в історії попередить Китай щодо нарощування військової сили

 

НАТО вперше у своїй історії офіційно висловиться із попередженням на адресу Китаю про те, що він відслідковує зростаючу військову силу Пекіна.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком зустрічі лідерів країн НАТО у Лондоні, передає “Європейська правда”.

“Вперше в історії НАТО ми з лідерами висловимося щодо зростання Китаю. Цей ріст надає можливості, але також спричиняє виклики. Ми бачимо зростання їхніх інвестицій у військові можливості, Китай – друга країна у світі за військовими витратами після США”, – сказав Столтенберг.

“Нещодавно Китай демонстрував нові сучасні можливості, включаючи ядерну зброю. Тому ми повинні разом висловитися щодо зростання Китаю і я очікую, що лідери країн зроблять це на зустрічі”, – додав генсек.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп пообіцяв перевершити Росію й Китай у гонці озброєнь.

Читайте також:
Китай звинуватив США в порушенні свого суверенітету через дії есмінця “Джон Маккейн”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна