Ще один “спалився” на біопаспорті: на Херсонщині затримали “єдинороса” з Криму Кучерявого

 

На контрольному пункті в’їзду-виїзду “Каланчак” у Херсонській області, на адмінкордоні з окупованим РФ Кримом, українські силовики затримали члена партії “Единая Россия” з Севастополя Ігоря Кучерявого, який підтримував анексію півострова Росією.

41-річного кримчанина затримали близько 10:00 у вівторок, 3 грудня, при виїзді з Херсона до Криму.

За попередньою інформацією, на материковій частині України він хотів отримати український закордонний паспорт, який дає право безвізового в’їзду до шенгенської зони, передає канал ATR.

Зазначається, що затримання члена севастопольської регіональної політичної ради “Единой России” провела Служба безпеки України. Цьому сприяли активісти кримсько-татарської організації “Аскер”.

Представниця “Аскера” Евеліна Аріфова повідомила, що причиною затримання стало те, що Кучерявий – член російської партії влади, а також активний учасник “російської весни” 2014 року.
Він брав участь в організації так званих “загонів самооборони” Севастополя, а також отримав медаль міноборони РФ “За повернення Криму”.

Із відкритих джерел “Новинарня” з’ясувала, що Ігор Кучерявий – “потомствений севастополець”, народився 9 листопада 1978 року.

Із 2013 року – керівник морського агентства “Лора”, яке займається працевлаштуванням моряків.

Член партії Путіна “Єдина Росія” з 2014 року. Із 2019 року – член регіональної політради “Єдиної Росії”. Регіональний координатор партійного проєкту “Безпечні дороги”.

Восени 2019 року Кучерявий балотувався на незаконних виборах у депутати окупаційного “законодательного собрания города Севастополя” по округу №4, але до міськради не був обраний.

Віцепрезидент Світового конгресу кримських татар Ленур Іслямов на своїй сторінці в фейсбуці зазначив, що під час допиту Кучерявий заявив: “Із тим [паспортом], що видають у Криму, нікуди не поїдеш, а їздити хочеться”.

Запобіжний захід Кучерявому обиратимуть у Херсоні.

Читайте також:
У Херсоні з СІЗО випустили підозрюваного у сприянні окупації Криму Росією

Як повідомляла “Новинарня“, у 2018 році СБ України затримала кількох колабораціоністів з органів окупаційної влади в Криму – зокрема депутата Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна (йому інкримінували ч. 2 ст. 110 ККУ – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”); колишнього “міністр охорони здоров’я” Петра Михальчевського (у Києві); ексзаступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт; мешканку міста Саки Олену Одновол-Юревич – активістку колабораційних організацій РФ у Криму, котра незаконно організувала і проводила на окупованій території збір підписів на підтримку висування Володимира Путіна в президенти Росії. Останнім інкримінували ст. 111 КК України – “державна зрада”.
Крім того, на Азовському морі українські прикордонники затримали риболовецький сейнер “Норд” із Керчі, його капітану Володимиру Горбенку висунули дві підозри та обрали запобіжні заходи, зокрема щодо заборони виїзду в Росію та Крим.

Однак надалі затримані або звільнилися з-під арешту…

або отримали м’які вироки…

  • вагітна Олена Юревич-Одновол у серпні 2018-го отримала три роки умовно;
  • Сергій Осьмінін тоді ж також визнав провину, уклав угоду зі слідством і вийшов, отримавши п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки);
  • Фарух Камалов був засуджений до трьох років умовно й повернувся до Криму у вересні 2018-го після восьми місяців у СІЗО;

або виїхали до Криму непомітно для українських силовиків…

  • як Володимир Горбенко, який формально не мав обмежень у пересуванні після відповідних рішень судів.

Крім того, в рамках утримуваними особами 7 вересня 2019 року на півострів повернулися такі кримчани:

  • Борис Галичий – колабораційний депутат Севастопольської міськради, був затриманий на адміністративній межі Криму та Херсонської області у вересні 2015-го;
  • військові-дезертири Максим Одинцов та Олександр Баранов, були затримані співробітниками СБУ під час спецоперації в буферній зоні КПВВ “Чонгар” 20 листопада 2016 року;
  • Олександр Саттаров, боєць кримського “Беркута” і проросійської “самооборони Криму”, який брав участь у захопленні українських військових частин у Криму; затриманий у грудні 2017 року в Дніпрі;
  • севастополець Олександр Валехідіс, ще в липні 2014 року затриманий у Львові за обвинуваченням у шпигунстві і засуджений до 10 років позбавлення волі без конфіскації.

Читайте також:
Вагітна в СІЗО. Суд у Херсоні відправив під арешт “путінську”
кримчанку Одновол-Юревич. ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна