“Тренування тренерів”: міністерка Коляда розповіла про новий метод реабілітації ветеранів

 

В Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України для реабілітації ветеранів планують використовувати тренерський метод – тренувати групу людей і відправляти її в регіони навчати фахівців, що працюють з ветеранами.

Як передає “Новинарня“, про це під час брифінгу за підсумками роботи уряду у середу, 4 грудня, повідомила голова міністерства Оксана Коляда.

“Надання психічної підтримки і допомоги має бути комплексним. Воно має розпочинатися ще в військкоматі під час рекрутингу, продовжуватися під час несення служби, далі має бути декомпресія під час виходу військового із зони бойових дій”, – сказала Коляда.

На її думку, навчання мають проходити не лише психологи, а всі фахівці, включаючи лікарів, працівників соціальної сфери.

“Ми будемо навчати всіх і використовуватимемо метод тренування тренерів. Тобто тренерські склади тренуються і виїжджають в регіони працювати далі”, – зазначила Коляда.

Раніше в України психологічна реабілітація ветеранів відбувалася один раз на рік у спеціальному закладі протягом 18 днів. На реабілітацію однієї особи держава витрачала 12 тис. грн.

Читайте також:
У єпархіях УГКЦ створять реабілітаційні центри для учасників бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна