ФСБ намагалася завербувати жителя Маріуполя

 

Співробітники Служби безпеки України викрили спробу залучення мешканця Маріуполя до співробітництва з російськими спецслужбами.

Про це у середу, 4 грудня, повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники ФСБ вербували українця, коли той перебував у Росії на заробітках. Шляхом залякування, шантажу та психологічного тиску чоловіка змусили піти на злочин.

“Російський “куратор” поставив заробітчанину завдання збирати інформацію про місця розташування і чисельність особового складу військових тренувальних таборів ЗС України та добровольчих батальйонів. Особливу увагу українець повинен був приділяти частинам, розташованим в прикордонних районах. Окремо він повинен був збирати дані про діяльність підрозділів СБУ”, – повідомили в СБУ.

Після повернення додому чоловік усвідомив негативні наслідки співпраці і звернувся до співробітників Служби безпеки України.

У спецслужбі також зазначили, що чоловік був звільнений судом від кримінальної відповідальності, адже не виконував завдань російської спецслужби і добровільно повідомив співробітникам СБУ про залучення до співпраці.

Крім того, СБУ також повідомила про підозру в шпигунстві полковнику ФСБ по Свердловській області Горохову Петру Володимировичу, який і вербував маріупольця.

Як писала “Новинарня“, президент Зеленський анонсував нову програму повернення мігрантів та заробітчан.

Читайте також:
У Росії українців все частіше використовують як наркокур’єрів, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна