НАБУ затримало ексголову слідчого управління ГПУ Щербину

 

Співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербину за підозрою у вимаганні хабаря в розмірі $150 тис за закриття справи Державним бюро розслідувань.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 3 грудня, інформує пресслужба НАБУ.

“Детективи НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 3 грудня 2019 року затримали двох осіб за підозрою в можливому шахрайстві та пособництві в наданні неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів. Ідеться про ексначальника Головного слідчого управління ГПУ й підприємця у сфері будівництва”, – зазначено в повідомленні.

Слідство встановило, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників $150 тис. нібито для подальшого передавання в Державне бюро розслідувань із метою закрити кримінальне провадження стосовно компанії.

Чоловіка затримали після отримання ним першого траншу в розмірі $75 тис.

Слідчі дії тривають. Установлюють інші обставини вчинення злочину і причетних до нього осіб, зазначили в НАБУ.

Читайте також:
Продавали закриття справи в ДБР: НАБУ провело обшук у кума Труби

“Питання репутації ДБР”: Труба коментує обшуки в кума, Зеленський вимагає перезавантаження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна