У РНБО назвали “план Зеленського з депортації жителів Донбасу” частиною “психологічної спецоперації”

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав фейком нібито свій “секретний лист” про “державну стратегію реінтеграції Донбасу”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Данілов заявив у понеділок, 2 грудня, у коментарі журналістам, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Нісенітниця про “секретний лист” секретаря РНБО про так звану державну стратегію реінтеграції Донбасу – не випадковий фейк, а частина великої інформаційної кампанії. Кампанії, яка ведеться проти України у рамках психологічної спецоперації з метою ослабити позиції української сторони в переговорному процесі”, – заявив він.

Данілов вважає, що у такий спосіб підживлюється певний стан громадської думки на окупованих територіях.

“Очевидно, що йдеться про залякування населення в непідконтрольних українській владі містах і селах із метою створення максимальних перешкод їх інтеграції і поверненню до “материкової” України”, – зазначив він.

Секретар РНБО наголосив, що відповіддю української сторони на такі провокації буде розробка комплексної державної стратегії реінтеграції Донбасу, про важливість якої нещодавно заявив президент України Володимир Зеленський.

“Повністю поділяю позицію глави держави про важливість її прозорості та публічності, консенсусного підходу до розробки цього найважливішого документа і його реалістичності”, – сказав він.

Як інформувала “Новинарня“, пропагандисти угруповань “ДНР” і “ЛНР” вигадали фейк, нібито команда президента України Володимира Зеленського розробила “План депортації народу Донбасу”, і взялися масово його коментувати у своїх ЗМІ та обурюватися “негуманністю” київської влади.

Основою для таких заяв стала дезінформація на одному з телеграм-каналів – фейковий “лист секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, адресований керівнику офісу президента, голови СБУ та прем’єр-міністру України”. Саме з нього походить план, нібито більшість жителів Донбасу не є “проукраїнськими” і підлягають “перевихованню” через переселення в центральні й західні області України або відселенню в РФ.

“Даний план гуляє по інтернету вже кілька днів, і Київ досі не спростував його. Це говорить про те, що документ не так вже й далекий від справжніх планів України щодо Донбасу. Пану Зеленському, а також представникам РНБО пора взяти підручник історії ХХ століття і відновити в пам’яті знання про те, як закінчилася кар’єра Гітлера”, – заявляла зокрема на сайті ДАН так звана “депутатка народної ради ДНР” Олена Шишкіна.

21 листопада Данілов сказав, що жодного такого документу не існує.  За його словами, так званий “документ”, який поширюють російські ЗМІ та інформаційні ресурси підконтрольних Росії угруповань “ЛДНР” є фейковим.

Читайте також:
“Інший світ”: УІМ і “Дзеркало тижня” провели велике соцдослідження в ОРДЛО. РЕЗУЛЬТАТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна