“Готові прийняти пару областей РФ”: Кулеба відповів спікеру Держдуми Росії

 

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба відкидає застереження глави Держдуми Росії В’ячеслава Володіна про можливий вихід низки областей зі складу України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Кулеба написав у Twitter в неділю, 1 грудня.

“Володін погрожує виходом областей із складу України. Вимушений його засмутити: ніхто нікуди не вийде. Натомість, готові прийняти пару областей РФ. Для відновлення історичної справедливості, демократичного управління, запровадження європейських стандартів життя”, – наголосив Кулеба.

Як інформувала “Новинарня, спікер Держдуми В’ячеслав Володін пригрозив Україні, що в разі збереження “націоналізму й утисків малих народів” зі складу країни вийде низка областей.

Заява Володіна оприлюднена на сайті Держдуми, вона стала відповіддю на те, що українська делегація зірвала виступ незаконно обраного до Держдуми депутата від анексованого Криму колабораціоніста Руслана Бальбека на форумі ООН з питань меншин.

Він заявив, що в Україні нібито “порушуються права нацменшин” – росіян, угорців, поляків. Зокрема, йдеться про закон про українську мову.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков різко відреагував на слова глави Держдуми Росії В’ячеслава Володіна про можливий вихід зі складу України ряду областей через “націоналізм і утиски малих народів”.

Читайте також:
Жириновський на мітингу в Москві вдарив українця, який назвав його “гівном”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна